![Dubonnet](https%3A%2F%2Fwww.pernodricard.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2FDubonnet-1-100x0-c-default.png%20100w%2C%20https%3A%2F%2Fwww.pernodricard.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2FDubonnet-1-200x0-c-default.png%20200w%2C%20https%3A%2F%2Fwww.pernodricard.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F11%2FDubonnet-1.png%20270w)
Dubonnet
FrankrikeDubonnet är en vin-aperitif baserad på Roussillon- och Muscatdruvor med kryddor och örter så som kinabark, apelsinskal, kamomill, kanel och gröna kaffebönor. Lång lagring på ekfat förstärker aromerna. Fortfarande idag tillverkas Dubonnet enligt originalreceptet från 1846 i Thuir i Sydfrankrike.
Den skapades som svar på den efterfrågan om aptitretare som också skulle ha en välgörande effekt på matsmältningen. Succéen bevisade att receptet var lyckat. Fortfarande tillverkas den i Thuir i Sydfrankrike med originalrecept.
En vinapéritif baserad på Roussillon- och Muscatdruvor. Med tillsats av kryddor och örter som kinabark, apelsinskal, kamomill, kanel och gröna kaffebönor skapas aromerna.. Lång lagring på ekfat förstärker dessa.