Capirussu_santa-barbara-puglia-Primitivo (1)

Capirussu Santa Barbara Puglia Primitivo

Apulien, Italien

Här erbjuds vi den syditalienska varianten i giftemål med en annan lokal druva- negroamaro, som tillsammans ger oss en medelhavsglittrande personlighet i flaskan.

:-
Längre beskrivning

Druvan Primitivo och druvan Zinfandel har visat sig vara samma druva via DNA-forskning. Här erbjuds vi den syditalienska varianten i giftemål med en annan lokal druva- negroamaro, som tillsammans ger oss en medelhavsglittrande personlighet i flaskan.

Cantine Santa Barbara är beläget i San Pietro di Vernotico (Brindisi) och är inte din vanliga traditionella   vinanläggning, istället är det mer en öppen och samhällsbärande inrättning där produktion följer Salentos traditionella stil. Oenologen Pietro Giorgiano som driver Santa Barbara är en refernspounkt för vinmakning i Apulien och den mer en 100-åriga traditionen han ärvt går igen i hans omsorgsfullt gjorda viner. Totalt har man 70 hektar där det odlas traditionella Salento-druvor såsom Negroamaro, Malvasia Nera, Aleatico och Primitivo, men även internationella druvor som Cabernet Sauvignon och Chardonnay.

Land
Italien
Region
Apulien
Druvor
Primitivo
Typ
Rött vin
Producent
Cantine Santa Barbara
Alkoholhalt
N/A
Artikelnr
EAN nr