italicus-spritz-hero italicus-spritz-hero

Italicus Spritz

Italicus Spritz är en uppfriskande drink gjord på den italienska premiumaperitifen Italicus. För att göra en perfekt Italicus Spritz, behöver du bara några få ingredienser: Italicus Rosolio di Bergamotto, mousserande vin eller champagne samt tre oliver till garnityr.

Italicus Spritz Drink

Så här blandar du en Italicus Spritz

Receptantal: 1 drink
Svårighetsnivå: Enkel

Ingredienser:

  • 5 cl Italicus
  • 10 cl mousserande vin eller champagne
  • Tre st oliver
  • Is

Instruktioner:

  • Fyll ett glas med is.
  • Häll i Italicus följt av ditt val av mousserande vin.
  • Garnera med oliver.

Köp Italicus på Systembolaget

Visste du detta om Italicus och Italicus Spritz?

Italicus är en unik italiensk spritsort som har blivit allt mer populär på senare tid. Den är tillverkad av handplockade bergamottcitroner som odlas på de soliga sluttningarna i den italienska regionen Calabrien.

Bergamottcitroner är en unik citrusfrukt som är känd för sin intensiva doft och smak. Dessa citrusfrukter plockas för hand från de soliga sluttningarna på den italienska kusten, där de trivs bäst. Bergamottcitroner används ofta i både matlagning och drycker och ger en frisk smak av citrus med en lätt blommig ton. På grund av sin användbarhet och distinkta smak har bergamottcitronen blivit en eftertraktad ingrediens i många recept. Det är just dessa citroner som utgör kärnan i Italicus och ger den dess enastående smakprofil.

Italicus är en bittersöt spritsort som är mycket mångsidig och kan användas på många olika sätt. Den passar utmärkt som spritbas i cocktails eller som tillsats i andra drinkar för att ge en unik smakupplevelse. Italicus har fått en hel del uppmärksamhet från bartendrar och cocktailentusiaster över hela världen tack vare sin förmåga att lyfta en drink till en helt ny nivå. Den ljusgula färgen och den söta, friska smaken gör Italicus till en perfekt sommaraperitif, men den går också bra att dricka året runt.

Om du gillar att experimentera med drinkar och vill prova något nytt, så är det definitivt värt att ge Italicus en chans.

Gillade du Italicus Spritz? Här finns fler drinkrecept!