beefeater-negroni-hero beefeater-negroni-hero

Negroni

Negroni är en populär klassisk cocktail, bestående av gin, Campari och söt vermouth. Cocktailen är ofta serverad som en aperitif, och har en örtdoftande, bitter smak. Negronin har blivit en av de mest populära drinkarna på barer runt om i världen.

Drink Negroni med apelsinskal och Beefeater gin

Så här blandar du en negroni

Receptantal: 1 drink
Svårighetsnivå: Enkel

Ingredienser:

  • 3 cl Beefeater gin
  • 3 cl Campari
  • 3 cl vermouth
  • Is
  • Ett stort isblock
  • Ett apelsinskal till garnityr

Instruktioner:

  • Häll alla ingredienser i en shaker ihop med is. Rör runt med en lång barsked för att drycken ska kylas.
  • Lägg ett stort isblock i ett glas och sila ner drinken.
  • Garnera med ett apelsinskal.

Visste du detta om drinken Negroni?

Negroni är en klassisk cocktail bestående av gin, Campari och söt vermouth. Den här drinken är känd för sin bittra smak och används ofta som en aperitif före måltiden. För att göra en negroni blandar man ihop en del gin, en del Campari och en del söt vermouth i en shaker med is. Sedan häller man över allt i ett glas med is och garnerar med en apelsinzest. Negroni har funnits sedan tidigt 1900-tal och har blivit en av världens mest berömda cocktail-klassiker. Dess unika smakprofil och enkelhet gör den enkel att göra och uppskattad av både bartenders och hemmakockar.

Är du mer intresserad av gindrinkar?

Gindrinkar har blivit allt mer populära i dagens cocktailscen och det finns en mängd olika recept för att skapa den perfekta gindrinken. Gin är en spritsort som är destillerad från jordbruksprodukter som majs, råg, vete eller melass och smaksatt med enbär. Gin används i många olika drinkar, inklusive gin och tonic och dry martini. För att göra en god gindrink är det viktigt att använda högkvalitativ gin och välja lämpliga mixers och tillbehör. Populära gindrycker inkluderar också negroni och gin fizz, som innehåller en kombination av citrus och socker. För de som föredrar en mer uppfriskande drink kan en gin och tonic vara det perfekta valet, medan älskare av sötare smaker kan gilla en gindrink med björnbär eller granatäpplejuice. Oavsett vad ditt val av gindrinksrecept är, är det viktigt att välja kvalitetsingredienser och anpassa receptet efter din personliga smak.

Fler drinkar med gin hittar du här: drinkrecept med gin.