Wah-Red (1)

Jacob’s Creek Wah Red

South Eastern Australia, Australien

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines, grundades av Johann Gramp som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

:-
Längre beskrivning

Jacob’s Creek Wah är designat och speciellt framtaget av den berömde japanske kocken Toru Hasimoto för att passa till det japanska köket som ofta har en liten sötma i sina maträtter.

Efter skörd fick varje druvsort jäsa och mogna var för sig innan övrig vinmakning tog över. Cirka 50% av vinet fick sedan jäsa på ekfat i upp till 12 månader på franska ekfat för lite mer finess och finstämda tanniner. Alla vinerna provades sedan igenom mycket noggrant innan ett sista urval gjordes tillsammans med kocken Toru Hashimoto för att få till den perfekta smakbalansen till det japanska köket.

Jacob’s Creek Wah är gjort på druvorna sangiovese, grenache, mataro och pinot noir och vinet har en restsockerhalt på 1,3 gram per liter och en alkoholhalt på 14,5%. Ett perfekt vin till “Wagyu” – entrecôte.

Vinet har redan vunnit utmärkelsen ”Double Gold: 2014 China Wine and Spirits Award”.

Land
Australien
Region
South Eastern Australia
Druvor
N/A
Typ
N/A
Producent
N/A
Alkoholhalt
N/A
Artikelnr
EAN nr