Mumm-Millesime-2015-1

Mumm Millésimé 2015

Champagne, Frankrike

Mumm Millésimé 2015 är en överraskande och intensiv champagne. Årstidens speciella väderförhållanden gav druvor av exceptionell kvalitet och ett årgångsvin med en unik palett och explosiva smaker. I linje med husets filosofi används till största delen druvsorten Pinot Noir, 75%, vilket ger vinet ryggrad. Champagnen har vilat på jästfällningen i sex år. Dosage 6 g/l.

:-
Längre beskrivning

G.H. Mumm, startades 1827 och ligger i Reims, mitt i hjärtat av Champagne. Alltsedan starten har mottot varit ”Only the best”. GH Mumm äger över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant. 

1876 adderas flaskorna med Cuvée Brut av ett rött sidenband för att hedra de som fått den högsta av franska utmärkelser, Ordre Royal et Militaire de Saint Louis och Grand Cordon de la Légion d’Honneur. Detta etablerade Maison MUMM som ambassadör för champagne och flaskan syns bland annat i målningar av Utrillo och Foujita, i filmer samt i serietidningen Tintin.  

1900 introducerades Cordon Rouge på den engelska marknaden, och är än idag officiell leverantör av champagne till Queen Elizabeth II. 

Land
Frankrike
Region
Champagne
Druvor
Pinot Noir 75%, Chardonnay 25%
Typ
Champagne
Producent
G.H. Mumm
Alkoholhalt
N/A
Artikelnr
EAN nr