



Gör dig redo för midsommar med Jennie Walldén
Jennie Walldén är en av Sveriges mest hyllade matkreatörer. Hon vann Sveriges Mästerkock 2013 och har gett ut flera kokböcker. Med nya kombinationer av koreansk mat och Stoneleigh-viner visar hon ett alternativt sätt att tänka kring mat och dryck.
Hennes sätt att kombinera mat och vin lyfter båda – där dofter och smaker samspelar i perfekt harmoni.
Rekommenderad vinmatchning: Stoneleigh Sauvignon Blanc
Lär dig göra en läcker laxcrudo
*1360 gr miljömärkt rå lax av sashimi
Rekommenderad vinmatchning: Stoneleigh Sauvignon Blanc
Kall buljong:
- 1 msk gochujang
- 1 msk koreansk eller japansk soja
- 1 msk risvinäger eller vit balsamvinäger
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk strösocker
- 1 dl iskallt vatten
- 0,5 vitlöksklyfta, finriven 0,5 tsk finriven ingefära
- 20 gr glasnudlar lite olja att fritera i
- Salt
- 6 rädisor, skivade (lägg gärna i kallt vatten innan så blir de extra krispiga)
- 10 cm gurka, i små tärningar 1 salladslök, i tunna skivor rostade sesamfrön, gärna både svarta och vita
Gör så här:
- Börja med att röra samman allt till buljongen.
- Ställ i kylen medan du förbereder det andra.
- Fördela laxen i fyra skålar eller mindre tallrikar med kant. Fördela buljongen på laxen, toppa med grönsakerna, friterade nudlar och sesamfrön.
- Dela på nudlarna och fritera i 180 grader olja i en liten kastrull. Salta medans varmt och låt rinna av på trippelt hushållspapper.
- Skär laxen i tunna skivor. Skär upp grönsakerna.
- Fördela laxen i fyra skålar eller mindre tallrikar med kant. Fördela buljongen på laxen, toppa med grönsakerna, friterade nudlar och sesamfrön.