The-Glenlivet-Nadurra-Peated

The Glenlivet Nàdurra Peated

Skottland

George Smith grundade The Glenlivet Distillery år 1824 och var den första att producera en whisky av sådan exceptionell kvalitet att den snabbt fick ett gott och vida spritt rykte. Den blev också ett riktmärke för hur en bra maltwhisky skulle smaka. Många konkurrenter började skriva Glenlivet på sina flaskor och då togs frågan till domstol med resultatet att det bara är originalet som får kallas "The Glenlivet".

:-
Längre beskrivning

Nàdurra betyder naturlig på skotsk gaeliska och whiskyn produceras enligt de metoder som var rådande under 1800-talet och buteljeras därför med sin naturliga fatstyrka och utan att kylfiltreras. Det tillför en djupare och fylligare karaktär till drycken. Nàdurra First Fill American Oak och Nàdurra First Fill Oloroso har funnits på marknaden sedan 2014 och har lyft Nàdurra in i det nya milleniet. The Glenlivet Nàdurra är en klassisk whisky som lämnar avtryck utefter vägen utan pompa och ståt av tidigare generationer.

I höstas lanserade The Glenlivet på den engelska marknaden det absolut senaste – Nádurra Peated Cask Finish. Det är den första rökiga whiskyn i företagets historia. Nu äntligen kommer den till Sverige.

I denna nya buteljering av Nàdurra har whiskyn inte fått sin rökighet i mältningen utan har istället slutlagrats mellan 3-36 månader i fat som tidigare använts för kraftigt rökig skotsk whisky. Det adderar en subtil, aromatisk rökighet till The Glenlivets klassiska fruktiga och mjuka husstil.

Land
Skottland
Region
N/A
År
N/A
Typ
N/A
Stock
N/A
Förpackning
N/A
Artikelnr
EAN nr