Jacobs-Premium-Cuvee

Jacob’s Premium Cuvée Vintage 2017

South Eastern Australia, Australien

Jacob’s Creek är kända för både sitt höga kvalitetstänk och sin miljömedvetenhet. Detta är ett mycket elegant och fokuserat premium mousserande vin med små bubblor och stor smakrikedom – för alla ögonblick.

:-
Längre beskrivning

I hjärtat av Barossa Valley har Jacob’s Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob’s Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob’s Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob’s Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien.

Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Jacob’s Creek är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob’s Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O’Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen “The Worlds Most Awarded Winery” och inte minst vinsten i “Green Awards 2019” betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

Land
Australien
Region
South Eastern Australia
Druvor
N/A
Typ
N/A
Producent
N/A
Alkoholhalt
N/A
Artikelnr
EAN nr