rtd-trender rtd-trender

Nyheter - 11.11.2022

RTD – Trenddrycken som tar över 2023

RTD, som är en förkortning för Ready to Drink, är färdigblandade drinkar som spås bli kommande års trenddryck. I den här artikeln förklarar vi vad som kännetecknar en RTD, varför produkten spås en lysande framtid och vart trenden är på väg.

Mellan år 2016 och år 2021 växte RTD-kategorin med hela 226% vilket gör den till den snabbast växande kategorin inom alkoholbranschen. Kategorin spritbaserad RTD är den som växer snabbast på marknaden, men det är inte synonymt med en stark grogg. Snarare tvärtom. De RTDs som är mest populära är de som har en styrka på max 5%.

I takt med att utbudet växer explosionsartat förändras även konsumenternas förväntningar på drycken. Konsumenterna förväntar sig idag en produkt som underlättar för dem. De vill ha en produkt som tar bort pressen över att åstadkomma en blandad drink med exakt rätt mått av ingredienser. Konsumenterna idag förväntar sig kvalité och en RTD som smakar lika gott som om de skulle ha beställt en drink ute på krogen.

– Vi ser att kategorin växer och vi på Pernod Ricard vill självklart möta konsumenternas behov med högkvalitativa RTD-lösningar. I Absolut Drinks är det smakerna, såväl som det svenska arvet, som får spela huvudrollerna. I en av våra smaker ’Raspberry Lemonade’ får de söta svenska hallonen sällskap av friska citrustoner och erbjuder en smakupplevelse som är både klassisk och nytänkande. Basen utgörs självfallet av Absolut Vodka, tillverkad av lokalt odlat vete på det ikoniska destilleriet i Åhus. – Anna Westermark, produktchef för Absolut Vodka.

Vad står RTD för?

RTD står för Ready to Drink. Kort sagt är det en drink som redan är färdigblandad när du köper den. Du behöver inte köpa flera ingredienser och skaka din egen drink, utan har en drink som är färdig att dricka direkt.

RTD delas upp i tre kategorier

En RTD kan delas upp tre olika kategorier; maltbaserad, spritbaserad och vinbaserad. De maltbaserade RTDs inkluderar hard seltzer, alkoholhaltiga teer och kombucha. Spritbaserade RTDs inkluderar färdigblandade cocktails och vinbaserade RTDs är vin på burk eller i tetrapack.

Pernod Ricards utbud av RTD

Se hela utbudet

Källa