

On-trade
Education is Key 2023
Våra utbildare


A.J – Absolut Vodka & Gins
A.J. kommer från Köpenhamn men tog en sväng till Island innan hon bosatte sig i Malmö 2001. Utbildad till bartender i Australien och har jobbat flera år bakom baren på ställen som St. Jörgen Park och Gothia Towers i Göteborg och Moose Head, Choice och Privé (nattklubben…) i Malmö. Nu senast kommer A.J. från PR och modebranschen där hon jobbat för tidningen Plaza.
På det mer civila kontot hittas ett flertal SM-guld och internationella titlar i karate som fortsatte med en kort karriär inom MMA.


Jens – Jameson & Agave
Jens är utbildad vid Hotell & Restaurangskolan i Åre och har tidigare arbetat i över 15 år som kock och köksmästare på flertalet krogar runt om i landet. Sedan 10 år tillbaka är det dock bakom baren man kunnat hitta Jens. Bland de lite mer namnkunniga barerna kan öppnandet av Nosh & Chow, Kommendören och barchef på TAK nämnas. För att verkligen maximera dygnets alla timmar grundade och driver även Jens den flerfaldigt prisbelönta cocktailbaren 20Hundra5 i Stockholm.


Olof – Single malt & Avec
Olof Noreus har många år i branschen och whiskyintresset började på allvar när han bodde och arbetade på krogar och hotell i Skottland, Irland och Kanada. Huvudfokus är Pernod Ricards fantastiska whiskyportfölj med extra vurm för högkvalitativ skotsk Single Malt som The Glenlivet, Aberlour, Longmorn och Glenburgie. Men i arsenalen hittar man även många fler välkända märken.


Louise – Vin & Mat
Louise är sedan 2002 utbildad Sommelier, WSET Level 3 Global, vid Restaurangakademin i Stockholm. Hon har drivit Whiteguide-listade krogar som alltid haft fokus på mat & dryck i kombination. Efter dryga 10 år inom grossistledet, med vinmässor och resor och som brand ambassador för olika vinhus har Louise nu landat hos oss på Pernod Ricard Sweden. Här jobbar hon med alla typer av kunder över hela landet och utbildar personal i dryckeskunskap, säljteknik och skapar vin & dryckeslistor.


Camilla – Aperitifs
Innan Camilla tog sig an ambassadörsrollen på Pernod Ricard har hon framförallt arbetat som projektledare inom event och jobbat på flera av Stockholms bästa krogar såsom Djuret, Café Cuvée och Woodstockholm. För ett par år sedan utbildade hon sig till sommelier vid Restaurangakademien i Stockholm och certifierade sig för WSET 3.


Hanby – Åhus Akvavit Cocktails
Hanby har sedan april 2018 haft Sverige som hemmaplan i.o.m. att han då flyttade hit för att jobba på prisbelönta baren Tjoget i Stockholm. Under de tre åren som föranledde flytten till Stockholm gjorde Hanby sig ett namn på en annan prisbelönt bar i sin hemstad Los Angeles, nämligen The Walker Inn som drevs av teamet bakom andra framstående barer som Death & Co och Nitecap.
När Hanby inte skakar drinkar så lagar han koreansk mat med bravur på sin egna Twitchkanal!